Bodyline Bar

Adelaide, South Australia

The Adelaide Oval Redevelopment has created a sports and entertainment precinct where the internal space is a celebration of its context and purpose, adding to the life and vibrancy of the city of Adelaide.

The Oval project is conceived as three pavilions within a parkland setting, responding to the context of their site and balancing against each other with use of form and material expression. Deconstructing the idea of a sport language and the history of the ground, formed key design principles for the architecture and interiors which resonate with the unique culture of Adelaide Oval, creating a new sporting and cultural history for all South Australians.

The design team worked collaboratively to deliver a flexible, adaptable, healthy and sustainable facility.  It had to be dynamic, iconic, and most importantly, not just a stadium but a flexible and memorable interior experience for all visitors.

  • Technical Information
  • Cox Team
Client
Stadium Management Authority
Project Status
Complete, 2017
Key Consultants
Chris Sale Consulting
Mott MacDonald
Martins Integrated
Katnich Dodd
Contractor / Builder
Shape Group
Gross Floor Area
460m2
Coby Costi
Chin Tan