Adelaide Botanic High School

Adelaide, South Australia

Botanic High locates a STEM focused and contemporary vertical school in a beautiful parkland setting, combining science and nature in a connected learning environment. The pedagogical vision that has driven the design fosters students as innovative and creative learners, providing young people with a range of experiences, ideas and perspectives.

The school is deeply integrated into an established education and cultural precinct in the north-east corner of the city, set within the parklands and adjacent to the Botanic Garden, Zoo, universities and associated buildings along Frome Road.

Botanic High has been conceived as a vertical high school with an ‘active’ atrium as the central community heart between the repurposed and new buildings. It creates a multi-disciplinary vertical learning environment that allows a high degree of visual and physical connectivity between floors. The vertical nature of the building offers opportunities for collaboration and connection not available in a traditional school setting.

  • Awards
  • Technical Information
  • Cox Team

Dr John Mayfield Award for Educational Architecture, AIA SA 2019

Robert Dickson Award for Interior Architecture, AIA SA 2019

Derrick Kendrick Award for Sustainable Architecture, AIA SA 2019

 

 

In association with
DesignInc
Client
Department of Education & Child Development / Department of Planning Transport & Infrastructure
Project Status
Complete, 2018
Key Consultants
Aecom
KBR
TCL
Arup
Buildsurv
RLB
IPP
Contractor / Builder
Lendlease
Cost
$100M
Gross Floor Area
15,120m2
Justin Davis-Bishop
Chin Tan
Jonathan Kirby
Patrick Scott
Coby Costi