Channel 9 Headquarters

Perth, Western Australia

Channel Nine’s renovation and relocation to Perth’s CBD underpinned a desire to centralise their operations hub with greater exposure to their viewership.

Cox Architecture worked closely with Primewest and Channel Nine to provide an urban solution, new campus environment and new visual gateway at the apex of St Georges Terrace.

The project amalgamates three lots together with enclosed pedestrian bridges enabling uninterrupted flow between existing office buildings and a new studio broadcasting pavilion which is the centrepiece of the development.

Anchoring the campus is a series of folding ground planes bounding a stepped amphitheatre which functions as a corporate event space. Sheathed in a lightweight perforated veil, the studio pavilion marks a highly visible gesture for the campus and Channel Nine’s new identity within Perth CBD’s corporate landscape.