259 Queen Street Tower and Lobby Refurbishment

Brisbane CBD, Queensland

Cox were engaged to transform an outdated commercial office tower into a contemporary work environment commensurate with the expectations of tenants.

Our first task was to devise concept floor plans for incoming and potential tenants showcasing different workstyles and fit-out options. We selected a palette of materials that gave a sophisticated quality to the space as well as being hardwearing and easy to maintain. Consideration was given to the integration of services and lighting, including a new destination-controlled lift system.

The existing lobby suffered from a mishmash of stylistic influences and had turned its back on its most venerable neighbor, the stately General Post Office. Cox developed a design solution that stripped away the confusing layers and sympathetically integrated with the GPO via a minimalist glass roof canopy. The result is a Cathedral-like space of calm restraint, bathed in natural light.

A new café, concierge and covered pedestrian access connect Brisbane’s impressive heritage with contemporary design and create a welcoming environment for some of Brisbane’s busiest commercial entities.

  • Technical Information
  • Cox Team
In association with
Ruth Woods Architect (Heritage work)
Client
Investa Pty Ltd and Australia Post
Project Status
2013-2017
Key Consultants
CBRE Project Management
Meinhardt Engineers
McKenzie Group Certifiers
Interior Engineering
NDY Fire
Contractor / Builder
BUILT Pty Ltd
Cost
$7.5M
Site Area
1500 m2
Gross Floor Area
24,789m2